Nederlands Kampioenschap Bronze medal !
Afgelopen weekend ( 15 t/m 17 September) is het open nederlands kampioenschap olympische klassen gehouen. In de 470 klasse stonden er 20 boten ingeschreven waarvan 3 uit Polen en 1 uit Denemarken.

De eerste dag stond er een goede wind ( rond de 15 knopen). In de eerste wedstrijd wisten we de pin op de startlijn te winnen en als eerste rond de boei te komen , dit hebben we een tijdje volgehouden. Omdat we zijn gaan verdedigen op nr 2 lieten we de anderen boten de vrije wind opzoeken, hierdoor kwamen deze boten voorbij dus dat was niet handig !! Uiteindelijk een 3e plek in de eerste race. Op zich een goed begin van het kampioenschap. Tweede wedstrijd kwamen niet lekker weg bij de start hierdoor hebben we een inhaall race gezeild met als resultaat weer een 3e plek. De laatste wedstrijd werd er fel gestreden om de eerste 5 plaatsen, tussen ons en een Pools team ging het er iets te fel aan toe waardoor hij een prtest tegen ons had. Tijdens de wedstrijd besefte we ons dat wij fout zaten. Vlak voor de finish hebben we de Pool voor laten gaan met als tegen prestatie dat hij het protest in zou trekken, zo gezegd zo gedaan, hierdoor hadden we geen protest aan onze broek.

De volgende dag stond er minder wind. In de tweede wedstrijd zaten we aan de verkeerde kant van het kruisrak en dit resulteerde in een slechte wedstrijd met als resultaat een 8ste plaats!! de andere twee wedstrijden weren 2 x een 3e plaats.

De laatste dag zou spannend worden, we sonden op dat moment 3e met 5 punten achterstand op de nr twee. Er werd eerste een gewone wedstrijd gevaren en daarna zou de top 10 de medal race varen.
In de laatste fleet race werden we wedreom 3e! er heerste een vloek op ons want het was constant de derde plek. In de medal race begonnen we sterk en namen gelijk de koppositie , deze wisten we twee rondes vast te houden. Omdat de medal race dicht onder de kant werd gevaren was de wind erg schifterig, hierdoor verloren we een boot, naderhand was er een ander team wat langs een andere hoek nog ons en de andere boot inhaalde en als eerste finischte , hierdoor werden wij derde en dus derde overall.

Uiteindelijk waren we niet helemaal tevreden maar toch hebben we het podium gehaald en daar hebben we wel vrede mee. Ons volgende evenement zal de United 4 Finale zijn. We gaan voor goud!

Foto's van de prijsuitreiking volgen nog. Bart en Olliie gefeliciteerd !!

Greets,

Max en Baar

0 Comments
Posted on 19 Sep 2006 by max
Name:
E-mail: (optional)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Forget Me
Content Management Powered by CuteNews